duminică, 11 iulie 2010

5 sfaturi pentru o gradina perfecta

Oricine doreste o gradina frumoasa si usor de intretinut. Pentru a nu vi se parea epuizant fizic sau sa constituie un adevarat soc pentru plante, obisnuiti-va sa faceti cateva lucruri simple, dar periodice pentru gradina dumneavoastra. Acesta este primul sfat si cel mai important.



Al doilea sfat este sa pastrati gradina curata si sa smulgeti toate buruienile care saracesc solul de ingrasaminte si nutrienti, sufoca plantele cu flori ori dau un aspect urat peisajului.



Al treilea sfat se refera la stratul protector care nu trebuie sa lipseasca din nicio gradina, fie ca este facut din stratul de frunze macerate sau alte combinatii de pamant si ingrasaminte, care dau un aer salbatic gradinii si care pastreaza foarte bine umiditatea solului si impiedica raspandirea prea mare a buruienilor.



Pentru rezultate maxime va sfatuim in al patrulea rand sa folositi ingrasaminte organice. Cele mai ieftine si la indemana sunt cele oferite de natura adica frunzele uscate, iarba uscata. Puteti folosi si ingrasaminte animale, excelente pentru plante.



In lipsa de altceva puteti folosi si ingrasamintele artificiale, respectand intocmai cantitatile calculate la suprafata gradinii. Ingrasamintele bogate in nitrogen pot sa va arda plantele. Un sfat important, nu puneti aceste ingrasaminte artificiale prea aproape de tulpinile plantelor cu flori si nici in cantitati mari.



Ultimul sfat este sa pastrati o oarecare compartimentare, pentru a putea controla mai bine dezvoltarea plantelor, pentru a putea interveni usor pentru a taia buruienile sau pentru a rari plantele care s-au dezvoltat peste masura.

marți, 6 iulie 2010

Nu ai poftă de mâncare? Iată ce poţi face!

Stresul, unele medicamente, obiceiuri precum fumatul şi consumul de alcool sunt cauze ale lipsei poftei de mâncare. Dar situaţia poate fi remediată cu câteva leacuri blânde.

Observi că pierzi în greutate şi că ai din ce în ce mai puţin din energia de care ai nevoie ca să faci faţă datoriilor zilnice? Uiţi destul de des să mănânci şi nu ai senzaţia de foame pe parcursul întregii zile?

Lipsa apetitului ar trebui să-ţi dea de gândit. Elimină pe cât posibil factorii stresanţi din viaţa ta şi obiceiurile nesănătoase, precum fumatul şi consumul de alcool, şi încearcă să îţi stimulezi apetitul cu ajutorul unor remedii naturale. În acest fel înlături riscurile de anemie şi carenţele de vitamine şi de minerale cauzate de o alimentaţie deficitară.

Foamea sporeşte cu ceaiuri

Una dintre plantele care îţi pot reda pofta de mâncare este păpădia, plantă medicinală valoroasă de la care se folosesc, în special, frunzele şi rădăcina. Acestea conţin cele mai multe substanţe active: vitaminele A, B, C şi D, săruri minerale şi flavonoizi.

Ceaiul de păpădie se obţine dintr-o linguriţă de plantă uscată infuzată la o cană cu apă. Va trebui să bei minimum o jumătate de cană de infuzie înaintea meselor principale. Utile pentru creşterea apetitului sunt şi ceaiul de coada-şoricelului, cel de unguraş şi cel din flori de albăstrele.

Modalitatea de preparare este similară în cazul acestor plante: se pun până la trei linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Bea o jumătate de cană de ceai înaintea meselor principale.

Înlocuieşte suplimentele cu ţelină

Ţelina este o legumă care conţine vitaminele A, B şi C, minerale precum magneziu, mangan, fier, iod, cupru, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, dar şi enzime (colina, tirozina) care îţi sporesc pofta de mâncare, asemenea suplimentelor cu vitamine. Îţi poţi creşte pofta de mâncare consumând sucul proaspăt obţinut din această plantă.

Zilnic, timp de 20 de zile, poţi să consumi sucul de ţelină. La fel de utilă este şi ţelina fiartă, care se consumă cu o jumătate de oră înainte de masă. Supa din frunze de ţelină este şi ea un bun remediu pentru lipsa apetitului.

Se folosesc 30 de grame de frunze la un litru de apă, iar res-tul ingredientelor pot fi aceleaşi din supa ta preferată. Consumând acest preparat îţi vei deschide pofta pentru felul doi de mâncare.

Pune în apa de băut tinctură de mărar

Tinctura de mărar, pe care o găseşti în magazinele naturiste, este un remediu folosit inclusiv în terapia anorexiei, o tulburare alimentară. Prin urmare, este deosebit de eficientă, dar trebuie luată cu prudenţă respectând concentraţiile indicate în prospect.

Această tinctură folosită pe termen lung poate produce dereglări hormonale şi poate da ca efecte secundare, în cazul femeilor, menstruaţii abundente şi tensiuni la nivelul sânilor.

Pentru a spori pofta de mâncare, diluezi 10 picături de tinctură de mărar într-un pahar cu apă şi îl bei cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul nu trebuie să dureze mai mult de 10 zile. Un alt remediu recomandat este tinctura de propolis.

O linguriţă de tinctură se diluează într-o cantitatea egală de miere şi se consumă timp de 10 zile, de 3 ori pe zi, înainte de masă cu aproximativ o jumătate de oră.

Consumă fructe proaspete

Portocalele sunt un remediu bun pentru lipsa poftei de mâncare. Ele duc la stimularea sucurilor digestive, iar efectul este creşterea apetitului. Pentru a obţine rezultate cât mai bune, mănâncă minimum două portocale pe zi.

Dacă nu-ţi e foame la micul dejun atunci mănâncă o portocală dimineaţa şi sigur ţi se va face poftă de mâncare. Merele sunt şi ele un bun stimulent al apetitului, deoarece favorizează producerea unei enzime digestive (numită pepsină) la nivelul stomacului, care grăbeşte digestia.

De aceea, vei simţi mai repede că ai stomacul gol şi senzaţia de foame se va instala rapid după ce consumi un măr proaspăt. Ca şi portocalele, merele sunt indicate înainte de masă.

Pentru copii, miere şi siropuri naturale

Dacă ai obosit să faci scamatorii în jurul mesei ca micuţul tău să mănânce tot din farfurie, ar trebui să recurgi la miere. O linguriţă pe zi, de preferat dimineaţa, îi va deschide apetitul. În plus, este dulce, iar copiilor le va plăcea gustul.

De asemenea, produse naturale pentru creşterea apetitului copiilor vei găsi sub formă de siropuri în farmaciile naturiste.

Aceste remedii pe bază de plante precum cătina roşie, extract de arbore de China, coacăz negru dar şi pe bază de legume, precum morcovul, sunt preparate sigure, în concentraţii recomandate copiilor, fiind o alternativă bună la multivitaminele sintetice.

Despre Mancare Si Sanatate

Știai că în cultura chineză, mâncarea și medicina sunt strâns legate?

Acum circa 3000 de ani, Împăratul Galben, în tratatul de medicina Huangdi Neijing (cea mai veche lucrare de medicină chineză) spunea că, pentru a avea sănătate și longevitate, trebuie consumi mâncare “în cinci culori, cu cinci gusturi și cinci mirosuri”.

O dietă multicoloră este deosebit de importantă în tradiția chinezească.
Culorile roșu, galben, verde, alb și negru sunt asociate cu cele cinci organe (sisteme) importante inimă, stomac și splină, ficat și vezica biliară, plămâni, rinichi și vezică urinară. Culorile sunt corespondente și cu cele cinci elemente importante din natură foc, pământ, lemn, metal și apă.

Roșu Galben Verde Alb Negru
Inimă Stomac și Splină Ficat și Vezică biliară Plămâni Rinichi si vezică urinară
Foc Pământ Lemn Metal Apă

Există astfel o strânsă corespondență între culoarea alimentelor și beneficiile aduse organelor corespondente acelei culori.
Mâncarea albă corespunde elementului metal și organului plămâni

Mâncarea de culoare albă îți aduce un sentiment de curățenie și purifică plămânii.
Se recomandă pentru calmarea emoțiilor.
Exemple de mâncare albă: ceapă, conopidă, țelină, gulie, pătrunjel, varză albă, produse lactate.
Mâncarea de culoare albă conține alicin (un compus organic prezent în usturoi de exemplu cu proprietăți antifungicide și antibacteriale) cu rol în scăderea zaharului din sânge, reducerea depozitelor de grăsime și a riscului de ateroscleroză.
Mâncare colorată - sănătate pentru organism
Mâncarea verde corespunde elementului lemn și organului ficat

Verdele este culoarea vieții vegetale și are un impact major asupra ficatului.
Se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar.
Exemple de mâncare verde : salată, spanac, struguri, broccoli, mazăre, fasole verde.
Legumele de culoare verde sunt bogate în compuși fotochimici (substanțe chimice din plantă fără un rol nutritiv, dar care previn bolile și protejează organismul) și surse importante de minerale (fier, calciu) și vitamine (vitamina K, vitamina A și vitamina C).
Mâncarea de culoare neagră corespunde elementului apă și rinichilor și sistemului urinar

Negrul are un impact major asupra rinichilor și sistemului urinar în corpul tău.
Rinichii sunt considerați originea vieții, dar dintre cele cinci organe și cel fatal.
Exemple de mâncare neagră: orez brun, ciuperci (urechi de lemn) castravete de mare, susan negru, afine, mure.
Fructele închise la culoare (purpurii, albastre) conțin antocianine, puternici antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor de inimă, atacului cerebral și cancerului.
Mâncarea roșie corespunde elementului foc și organului inimă

Roșu are un impact puternic asupra inimii.
Consumul de mâncare de culoare roșie îmbunătățește sistemul imunitar și previne răceala.
Exemple de mâncare roșie: mere roșii, căpșuni, cireșe, tomate, sfeclă roșie.
Mâncarea de culoarea roșie conține licopene, antioxidanți puternici ce ne protejează împotriva cancerului. Mâncarea cu un conținut bogat în licopene reduce complicațiile tensiuni arteriale ridicate.
Mâncarea de culoare galbenă corespunde elementului pământ și organelor splină și stomac

Galbenul este culoarea splinei.
Splină transformă și transportă energia din mâncare și băutură în întregul corp.
Exemple de mâncare galbenă: porumb, ananas, cantalup, ardei galbeni, morcov, caise
Fructele și legumele portocalii, bogate în beta-caroten, Vitamina A și Vitamina C au proprietăți antioxidante puternice și rolul de a neutraliza radicalii liberi.

Beneficiile unei diete colorate sunt recunoscute și de nutriționiștii lumii moderne. Specialiștii recomandă includerea în dieta zilnică a alimentelor, legumelor și fructelor de diferite culori.

O dietă colorată cu siguranță crește apetitul și are în plus un aspect estetic inedit.

Lucruri De Baza Ce Trebuiesc Stiute Despre Hrana Si Bolile Porumbeilor Voiajori

Pentru performante deosebite NU SE POATE FARA: porumbei testati, conditii de cazare deosebite, medicatia si hrana potrivita, multa munca, metoda prin care sa-ti motivezi porumbeii, informatii de specialitate aprofundate.

De cele mai multe ori datorita ignorantei noastre acesti SUPER-ATLETI nu capata toata atentia de care au nevoie si sunt supusi la adevarate torturi de catre “stapanii” lor.

Unii din pacate inca spun: “apa, paie si bataie”; este un exemplu de genul ASA NU.

FARA a avea pretentia ca cele ce urmeaza a fi prezentate reprezinta ,”adevarul absolut”, consider ca sunt destul de utile incepatorilor in acest sport si nu numai lor.

O sa insist doar asupra alimentatiei si medicatiei porumbelului calator, celelalte atribute necesare obtinerii marilor performante urmand sa le aprofundeze fiecare dintre noi.

In ceea ce priveste ALIMENTATIA, retetele de hrana difera foarte mult.

Celor care nu stau tot timpul langa porumbeii le recomand sistemul Marc Roosens: “hrana la discretie si tot timpul”. Nu stiu daca este optiunea cea mai buna dar din cauza faptului ca nu ne vedem porumbeii decat in week-end eu personal as prefera ca acestia sa fie bine hraniti decat sa sufere de foame.

Le administram un amestec format din: porumb, grau, floarea-soarelui, mazare, orz, in, mei, canepa, etc.
De regula procentele sunt: 20-25%porumb, 20-25% grau, 15-20% mazare, 20-25% orz, 5% floarea-soarelui. Inul, mei, canapa mai mult ca desert.

In functie de compartiment: matca, pui, zburatori ratia este ajustata.
Mazarea: este folosita doar cea galbena, este foarte buna pentru dezvoltarea musculara, astfel incat o gasim in procent mai mare la matca si pui.

Orzul: asigura supletea musculara si ajuta la o buna naparlire; de asemenea folosit in orice cantitate nu ingrasa. Se foloseste cu preponderenta la zburatori si la puii care ies la zbor. Iarna se gaseste in amestecul de boabe, ce formeaza hrana, in procent de peste 50%.
Canepa: are efecte holocinagene daca este consumata la discretie. Mare atentie, mai ales ca este printre semintele preferate de catre porumbei.
Putem sa-i ,,dezmierdam? si cu o salata foarte bogata in vitamine: papadie, salata, laptuci, frunze de ceapa verde, stevie, etc. Se toaca toate marunt si se presara sare. Porumbeii o vor ,,devora?.
Vitamine
Mierea- contine 40% fructoza, 30% glucoza.
Nu se pune in apa in fiecare zi ci dupa cum urmeaza: Vineri si Sambata daca cursa este Duminica, Luni si Marti daca imbarcare este Miercuri. Se folosesc 1-2 linguri pline pentru 2 l apa.
Complexul de vitamine se adauga in apa o data sau cel mult de 2 ori pe saptamana. Sa ne asiguram ca vitaminele au in componenta D si D3 care dau cea mai mare energie. Sa nu lasam apa ce contine vitaminele la soare deoarece aceasta poate distruge o parte din ele.
Dupa tratamentele medicamentoase la 1, 2 zile se adauga vitamine in apa niciodata in timpul tratamentului.
Vitamina A: prezenta in porumb, mazare, verdeturi. Importanta in crestere, la vedere. Nu este necesar un adaos suplimentar in hrana.
Vitamina B: sunt peste 10 feluri de vitamina B, este foarte importanta in concursuri. Se gaseste in legume si drojdia de bere.
Vitamina C: se gaseste in vegetale proaspete, lamaie, portocale, etc. Are un rol important in procesul de recuperare. Se poate administra doar cand porumbeii sunt in recuperare dupa o boala. Vitamina C se produce de catre organismul porumbeilor, au aceasta capacitate.
Vitamina D: are un rol important in formarea oaselor. Este produsa de porumbei daca au suficienta lumina solara. Este foarte important sa aiba hrana suficienta si diferite feluri de legume in hrana. Semintele de canepa, fasole si alune, daca sunt administrate, trebuie numai in procente mici nu puse la dispozitie in cantitati mari.
Vitamina E: este foarte importanta pentru fertilitate. Se gaseste din abundenta in germenii de grau, porumb si mazare. O suplimentare in hrana cu aceasta vitamina nu este necesara, doar daca sunt probleme cu fertilitatea.
Vitamina K: este necesara pentru circulatia sangvina. Vitamina K este prezenta in plantele verzi.
Vitaminele care sunt fat solubile sunt stocate in ficat. Vitaminele solubile in apa sunt pentru consumul imediat pentru concursuri, pentru energie. Astfel de vitamine AO3, E, K3, B1, B2, B6, B12,. Biotin. A se verifica prospectul complexului de vitamine. Se folosesc morcovii pentru vitamina A si orz in drojdia de bere pentru vitamina B.

Mineralele sunt foarte importante, grit si pickstone.

Apa trebuie sa fie curata si daca se poate sa fie schimbata la 24 h.

Nu concep ca in secolul “informatiei si al vitezei” sa nu se cunoasca principalele actiuni intreprinse pentru a se asigura SANATATEA efectivelor noastre de porumbei.

Amintesc principalele boli care pot afecta porumbeii nostri si medicatia aferenta acestor boli. O sa vorbim despre medicamentele produse de catre firmele romanesti, pentru simplu motiv ca sunt mai la indemana noastra gasindu-se in aproape farmaciile veterinare.

De preferat sa folosim produse din import create special pentru porumbei.

BOLI VIRALE
1.Pseudopesta aviara (Boala de Newcastel)
2.Paramixoviroza
3.Difterovariola

BOLI BACTERIENE
1.Salmonelozele
2.Colibaciloza
3.Mixoplasmoza
4.Chlamidioza (Ornitoza-Psittacoza)
5.Pasteureloza
6.Stafilococia
7.Streptococia

BOLI PARAZITARE
1.Coccidioza
2.Tricomonoza
3.Raia

BOLI MICOTICE
1.Candidoza
2.Aspergiloza

BOLI VIRALE

PREVENTIA PARAMIXOVIROZEI
Paramixoviroza este o boala infectioasa virala care afecteaza atat adultii cat si tineretul. Singura modalitate de prevenire a bolii este vaccinarea profilactica. Se vaccineaza pui de porumbei incepand cu varsta de 30 zile( de la ecloziune) precum si pasarile adulte nevaccinate.
Daca folosim produsele Romvac, se utilizeaza pentru prima vaccinare VACCIN VIU AVIPESTISOTA administrat oculo-conjuctival.
Dupa un interval de 2 saptamani efectivele se revaccineaza cu vaccin inactivat PARAMIXOVACOL.
Daca folosim produse Institutul Pasteur, se utilizeaza pentru preventia Pseudopestei aviare vaccinurile: NEDEVAC COL sau NEWVAC LA SOTA.
Produsul COLUMBOVAC are dubla actiune, atat in preventia pseudopestei aviare cat si pentru paramixoviroxa.
In scopul reducerii efectului de stres de vaccinare, se recomanda cu 2 zile anterior vaccinarii si alte 3 zile dupa vaccinare sa se administreze:
a)COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL
b)Medicatie antimicrobiana cu unul dintre urmatoarele produse:
ENROFLOXAROM- 1ml/litru apa;
NORFLOXAROM- 1ml/litru apa;
FLUMEQUINOROM- 1ml/litru apa

PREVENTIA DIFTERO-VARIOLEI (varsatul).
Pentru preventie se foloseste VACCIN VIU ROMPORPOX ( Romvac) sau COLUMBO DIV ( Institutul Pasteur).
ATENTIE: Cu 5 zile anterior vaccinarii si 5 zile dupa vaccinare este interzis folosirea unor antibiotice.
In schimb se recomanda folosirea de vitamine in apa: COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL (1-2 ml/ litru apa), VITA B COMPLEX(2 ml/litru apa), VITAMINA AD3E (1ml/litru apa).
REGULA: Anterior operatiunilor de vaccinare cu circa 7-10 zile efectivele de porumbei vor fi deparazitate atat pentru parazitii interni cat si externi.

Pentru viermii intestinali si alti paraziti interni se foloseste ROMBENDAZOL sau SINGAL.

Pentru prevenirea si combaterea Tricomonozei se folosesc produse pe baza de metronidazol. Un astfel de produs este COLUMBOVIOFORT comprimate sau ROMETRONIDAZOL.

Pentru parazitii externi se foloseste ROMPARASECT. Se recomanda de asemenea cel putin 1 data/ saptamana imbaierea porumbeilor cu sare/pudra de baie cu unul dintre produsele din import.

BOLI BACTERIENE

Pentru depistarea bolilor bacteriene se recomanda, un examen de laborator iar tratamentul se fie administrat in urma unei antibiograme.
Dupa administrarea tratamentului medicamentos, la cateva zile, se recomanda administrarea unui complex de vitamine( CPB, ROMBIOTIM, etc)

SALMONELOZA
Este o boala grava cu implicatii dramatice.
Tratamentul curativ se poate realiza cu ENROFLOXAROM ( 1 ml/litru apa), 5-7 zile consecutiv.
Alte produse: NORFLOXAROM, FLUMEQUINOROM, TRIMETOSEPT, etc.

COLIBACILOZA
Afecteaza atat puii cat si adultii.
Produse folosite: ENROFLOXAROM, NORFLOXAROM, COLISTIROM, GENTAMICINA, DOXICICLINA.

MICOPLASMOZA
Este o boala ce afecteaza in special aparatul respirator.
Micoplasmoza este prezenta in stare inactiva la generatii succesive de pasari datorita faptului ca se transmite prin oua.
Infectia poate sa se declanseze cand dispune de factori favorizanti: stres, vaccinari, supra aglomeratie, transporturi grele si lungi, mizerie in crescatorie, etc.

Tratamentul se poate realiza timp de 5-7 zile si repetat dupa o pauza de 3 zile.
Produse folosite: OXITETRACICLINA pulbere, ERITROM (1-2 gr/litru apa/zi), TYLAVET pulbere, ENROFLOXAROM (1 ml/litru apa/zi), AVIAN PROTECT pulbere ( 1 gr/litru apa/zi) sau comprimate (1cpr/kg greutate vie/zi).

CHLAMIDIOZA (ORNITOZA-PSITTACOZA)
Provoaca leziuni in special la nivelul aparatului respirator. Mare atentie ornitoza este contagiosa si se transmite la om.
Tratament- se recomanda DOXICICLINA pulbere hidrosolubila, in doza de 15 mg/kg greutate vie/zi, minim 14 zile, administrata de preferinta in apa distilata sau deionizata.
Sunt necesare perioade repetate de tratament.

PASTEURELOZA, STAFILOCOCIA, STREPTOCOCIA
Sunt de asemenea boli infectioase care ne pot afecta porumbeii.
Produse folosite: AMOXINEOVIT, COLISTIROM, DOXICICLINA, ENROFLOXAROM. OXIROM, OXIVIT, OXITETRACICLINA, TRIMETOSEPT, NORFLOXAROM, etc.

BOLI PARAZITATE

TRICOMONOZA(malai)
Pentru prevenirea si combaterea Tricomonozei se folosesc produse pe baza de METRONIDAZOL. Doza preventiva este de 20-25 mg/ porumbel/zi, timp de 3-5 zile, iar cea curativa este de 50 mg/porumbel/zi, timp de 5-7 zile consecutiv.
Individual putem folosi COLUMBOVIOFORT comprimate de 10 mg ROMETRONIDAZOL.

COCCIDIOZA
Tratamentul se poate administra individual cu SULFACOCCIROM comprimate (1 cpr/500gr. greutate vie/zi), in 2 reprize de 2 zile consecutiv, despartite de o pauza de 3 zile.

BOLI MICOTICE
Pentru evitarea neplacutelor boli micotice se recomanda curatenie permanenta in crescatorie, evitarea introducerii de pasari necunoscute in crescatorie si de asemenea dezinfectia profilactica si de necesitate a adaposturilor.
Se poate folosi DECONTAMINOL solutie 0,5% pulverizat uniform in adaposturi.

In speranta ca nu va-ti plictisit citind aceste randuri, sper sa va fie utile, in cazul in care din nefericire o sa aveti vreodata probleme de sanatate cu porumbeii dumneavoastra.

16 Lucruri Care Trebuie Stiute Despre Sarut

Sarutul prelungeste viata, creste tensiunea arteriala, realizeaza un schimb de hormoni si implica numerosi muschi faciali. Dar face si multe alte lucruri.

'Homo sapiens este singura specie animala care face schimb de saruturi'. Asa recita Wikipedia, 'biblia' web-ului. Dar atotstiutoarea enciclopedie internetiana nu ne spune si ce se intampla atunci cand 'buzele persoanei care saruta aspira usor aerul producand acel zgomot tipic de “toc”. Se intampla o multime de lucruri atunci cand saruti, cu sau fara 'toc' sau pasional asa cum li se intampla indragostitilor. Pe lista se afla cel putin 16 lucruri, o spun studii stiintifice recent publicate si foarte serioase: de la miscarea muschilor faciali la periculoasa crestere a tensiunii arteriale, comenteaza ziarul italian La Stampa. Sarutand pe iubit/iubita se intampla de toate. Iata lista.
Gimnastica antirid. Fiecare sarut pune in miscare 29 de muschi faciali. Este optim pentru a preveni formarea ridurilor.
Saruri minerale. Intr-un sarut pasional se face schimb de lichide: bine, foarte bine deoarece sunt salutare, pot crea anticorpi pentru diferite maladii /posibil/.
Ochii deschisi, sau inchisi? 66 la suta dintre persoane ii inchid in timp ce saruta: este mai romantic /se spune/. Altii vor sa vada ce efect are /nesiguri/.
Cati barbati saruti? Americancele i-au numarat: intr-o viata, o femeie din SUA saruta 80 de barbati inainte de a se casatori.
Calorii. Un sarut rapid face sa se arda 2-3 calorii.
Sensibilitate mare. Buzele sunt sensibile, chiar foarte sensibile: de 200 de ori mai mult decat degetele mainilor.
Longevitate. Iata revansa asupra celor care nu au afectivitate. Barbati, daca va sarutati sotia inainte de a pleca la munca traiti cu cinci ani mai mult decat cei care nu o fac! Au fost avizati...
Tensiunea. Un sarut de un minut si jumatate? Creste tensiunea, cresc hormonii din sange si se reduce viata cu un minut. Dar merita...
French kiss. Verii de dincolo de Alpi il definesc 'uniunea sufletelor', folosind buzele si limba.
Eschimosii. Nu este adevarat ca isi freaca nasurile si gata. Se saruta, se miros, sufla si dupa aceea isi freaca nasurile.
Japonezii. Nu se saruta niciodata in public iar adolescentii fac schimb de efuziuni cu buzele care dureaza o secunda.
Narcotice. Corpurile celor care se saruta produc substante de 200 de ori mai puternice decat morfina, si care sunt narcotice.
Femeile. Sarutul le relaxeaza pe cele stresate. Si totusi depinde de cine esti sarutata.
Intr-o viata. Timpul petrecut sarutand persoane iubite este de circa 20.160 de secunde intr-o viata: doua saptamani.
Intr-un minut. Un sarut de 60 de secunde - 26 de calorii.
Primul sarut. In lumea intreaga - studiul este sigur - primul sarut este dat la 14 ani. Mai mult sau mai putin.

4 lucruri Importante Care Trebuie Stiute Despre Web Design

1. Un site – mai mult decat publicitate

Vizitatorii acceseaza un site pentru informatii, asistenta, educatie, servicii, produse. Scopul unui site este de a va informa clientii / vizitatori despre firma dvs. Nimic nu este mai rau decat un site neactualizat sau cu o structura ce nu permite gasirea rapida a informatiei dorite.Site-urile nu sunt pur si simplu anunturi sau panouri publicitare pentru firma. Acesta reprezinta mult mai mult decat publicitate, reprezinta o brosura electronica, asa ca asigurati-va ca oferiti exact ceea ce vizitatorii cauta.
2. Un site de succes nu apare deodata…

Google are aproximativ 43% din piata de cautare online, cel mai apropiat competitor fiind Yahoo cu 28%. Orice site in speranţa de a avea succes online, trebuie să “dea bine” la Google – ceea ce înseamna ca trebuie sa respecte regulile lor pentru optimizarea motoarelor de cautare.
lucrul cel mai important de retinut este ca un site web de succes nu apare deodata. Oamenii trebuie sa fie capabil sa gaseasca site-ul dvs. pe motoarele de cautare atunci cand cauta diverse cuvinte cheie. Un lucru este necesar pentru a avea un site de succes:
3. Redesign – cu totul alt site

La fiecare 12 pana la 18 luni – ar trebui facut un redesign site-ului dvs. si o “curatenie” si aici ma refer la a elimina din site toate elementele care sunt depasite cum ar fi animatii flash, imagini etc. Nu lasati oferte / concursuri / promotii care au expirat pe site – ele creeaza o proasta impresie vizitatorului acesta renuntand la a mai vizita site-ul deoarece un site “neingrijit” inseamna un site ce nu va aduce nimic nou pe viitor. Un redesign inseamna atentie acordata site-ului firmei si deci si imaginii firmei.
4. Un site reprezinta doar rezultatul final dintr-un intreg cod

Pentru a face un site, care funcţioneaza pe toate browserele, care este optimizat pentru motoarele de cautare, care indeplineste standardele XHTML si CSS actuale si toate celelalte lucruri necesare pentru ca un el sa aiba succes, ca sa nu mai vorbim sa aiba un design bun si sa fie usor de navigat este nevoie de multe ore de munca. Un site reprezinta doar rezultatul final dintr-un intreg cod. Daca vizualizati sursa (Right Click -> View Page Source) aceasta este doar HTML-ul paginii curente, alaturi de care exista atasate fisiere CSS (pentru stil) si JavaScript-uri (pentru dinamica).

joi, 1 iulie 2010

Afaceri Profitabile Care Te Scapa De Somaj!

Afaceri profitabile care te scapa de somaj!
Nr.revista: 203 / Iulie / 2010
Vizualizari articol: 200031

Azi, cand economia este in picaj, cand obtinerea unui credit de la o banca este un vis frumos, cand cuvintele de ordine sunt: somaj, preturi ridicate, saracie … ei bine da, azi, inca mai ai o sansa de a te salva prin demararea propriei afaceri in agricultura!
cd lumanari

De ce in agricultura? Pentru ca exista trei motive serioase pentru care agricultura "iese in fata":
- UE iti ofera pana la 80% fonduri nerambursabile pentru demararea afacerii tale in agricultura!
- Exista afaceri in agricultura pentru a caror produse exista cerere atat pe piata interna cat si pe cea externa
- Termenul de amortizare a investitiei pentru majoritatea afacerilor din agricultura este considerabil redus, iar profitul - rapid

Ca si in alte domenii si in agricultura exista afaceri profitabile chiar si pe timp de criza, a caror reusita se bazeaza pe actualul context economic. Sunt totusi afaceri simple dar care pot salva din impas orice persoana care se confrunta cu nesiguranta zilei de maine si instabilitatea locului de munca.

Iata 6 dintre afacerile sustinute de UE si statul roman si care au fost verificate in conditiile actualei crize aconomice dovedindu-si prifitabilitatea:

Valoreaza greutatea lor in … euro! Chinchilla – sau cuvantul – cheie al unei afaceri de milioane!

Afacerea cu chinchilla este o afacere care nu „produce stoc”. Cresterea acestora pentru pretioasa lor blana genereaza profit rapid. Deoarece, desi e criza… alaturi de perle naturale si cristale Swarovschi, blanurile moi si stralucitoare reprezinta luxul. Iar oferta acestei afaceri se adreseaza acelora care-si permit luxul!

Este o afacere inedita, cu avantajul major de a avea desfacerea asigurata prin colaborarea cu un crescator profesionist.Investitia initiala este mica, amortizarea rapida iar profitul fabulos tinand cont de faptul ca o haina de blana de chinchilla costa in jur de 40-50 mii de euro! Afla mai multe detalii importante despre afacerea cu chinchille!

Agricultura ecologica, o afacere cu piata de desfacere intregul continent!
Studiile arata ca cel putin 49,5% dintre fructele, legumele si cerealele produse in UE contin pesticide. Prin urmare, jumatate dintre legumele si fructele pe care le consumam zilnic contin substante toxice extrem de periculoase. Problemele hormonale grave, sterilitatea, cancerul sau malformatiile la copii sunt doar cateva dintre cele mai grave afectiuni provocate de pesticide.

De aceea cultivarea legumelor in sistem ecologic este o afacere extrem de profitabila si puternic sprijinita la nivelul UE. Exista fonduri speciale pentru aceasta afacere atat de la UE cat si de la STAT Afla ce fonduri nerambursabile poti obtine pentru aceasta afacere dar si ce subventii si alte informatii importante despre afacerea cu legume ecologice. Astfel, agricultura ecologica este acum in vizorul tuturor, iar Romania este tara cu potentialul cel mai ridicat pentru dezvoltarea unei asemenea afaceri.

Cultivarea arbustilor fructiferi - o afacere cu fructe mici si profituri mari!
Ce poate fi mai curat si mai sanatos decat sa faci bani din arbusti? Adica sa cultivi in gradina: capsuni, zmeura, mure, coacaze, catina, agrise, afine, corn, smochine, soc sau trandafir de dulceata, fructe a caror cerere este foarte mare atat pe piata interna cat si cea externa. Investitia initiala: moderata. Profitul: maxim.

Statul subventioneaza materialul saditor pentru culturile de toamna si primavara pentru arbusti fructiferi (zmeur, mur, coacaz, afin): intre 115 lei/100 bucati si 230 lei/100 bucati. Pentru capsun: intre 9 lei/100 bucati si 15 lei/100 bucati. Este important sa se cultive cei mai productivi arbusti ai zonei in care se demareaza afacerea ca rezultatele obtinute sa fie maxime si gustoase.Invata sa faci agricultura profitabila cu arbusti fructiferi.

Pescuieste o afacere de succes! UE aloca 140 de milioane de euro pentru infiintarea fermelor piscicole! Fir intins!
Poate stii, poate nu stii! Alaturi de agricultura, piscicultura este un domeniu in care atat Uniunea europeana cat si statul au hotarat sa investeasca. Daca tot ti se dau bani, de ce sa nu-i iei? Subventii de 50,5 euro la hectar din fondurile UE, la care se adauga alti 47 de euro de la bugetul de stat.

Invata cum sa cresti pastravi, salau sau somn si cum sa obtii inca din primul an de activitate o cifra de afaceri de invidiat: peste 100.000 € (in functie si de dimensiunea fermei, desigur!). Afla cum poti avea propria ferma piscicola.

Cu paine si sare, in pragul pensiunii tale. Acum, visul tau prinde viata! Daca locuiesti in mediul rural, pe langa agricultura traditionala, poti dezvolta o afacere care iti aduce satisfactie si bani, o pensiune turistica sau agroturistica.

Agroturismul, ca si agricultura ecologica sunt intens sprijinite de catre stat. Exista si posibilitatea obtinerii de fonduri europene nerambursabile! Pentru construirea unei pensiuni turistice poti primi 50% din valoarea cheltuielilor eligibile daca numarul maxim de camere nu depaseste 20 iar clasificarea este de 3 stele. In cazul agroturismului, poti beneficia de fonduri nerambursabile de pana la 70% din valoarea eligibila a investitiei.

Afla de ce mai ai nevoie pentru infiintarea unei pensiuni la care oamenii sa revina de fiacare data pentru ca le-au placut casa, masa si oamenii care au sfintit locul.

Vrei ca banii din contul tau sa sporeasca precum ciupercile dupa ploaie? Intra-n afaceri cu ciuperci!
Pornind de la nivel familial si pana la o adevarata ferma, dupa toate standardele UE, culturile de ciuperci Champignon sunt profitabile. Unde mai pui ca poti demara afacerea investind doar 20%. UE finanteaza proiectele din agricultura in proportie de pana la 80%. Mai mult decat atat si statul sprijina culturile in spatii climatizate.
Cu o cerere mai mare de 26 de ori decat oferta, profitul de 150.000 lei. Invata cum sa-ti construiesti o ciupercarie !

Nimic nu se compara cu bucuria de a sti ca tot efortul tau a dat roade. Si inca ce roade! Fie ca ai visat la pensiunea ta de la munte, fie ca ti-ai imaginat iazul plin de pesti dolofani sau ca esti furnizor de blanite de chinchilla… totul este posibil acum.

Acceseaza imediat finantarea europeana a afacerii tale. Nu lasa ca banii sa ia alta directie! Bate fierul cat e cald!

Sanatatea E Importanta !!!


Despre sanatate
2781800.jpgCel mai de pret, ce are omul este – sanatatea. Atunci cind o avem si nu ne deranjeaza, de regula nu o pretuim. Dar cum numai ne imbolnavim, imediat punem la indoiala nu numai scopurile si planurile, ci si toate dorintele si posibilitatile. Si imediat descoperim, conturam o alta prioritate, apare cel mai de pret lucru, acela care l-ai pierdut. De ce oare ?, pentru ca sa intelegem acest lucru – trebuie sa ne pierdem sanatatea. Pe tema acesteia exista o afirmatie ce spune : « Jumatate de viata, omul, consuma sanatatea sa, pentru a cistiga toti banii, iar restul timp ramas – consuma toti banii, pentru ca sa-si reintoarca sanatatea pe care a pierdut-o ».



Cum, dar sa facem asa, ca sa traim fara sa ne imbolnavim, fara sa pierdem calitatea vietii, concomitent eficient sa muncim, sa ne dezvoltam si sa primim de la viata maximul de energie. Timp de o viata traim si activ deprindem, primim multe cunostinte din diferite domenii. Noi aflam cum functioneaza motorul cu ardere interna, cunoastem maretia universului, studiem literatura straina, limbi straine, fizica, geografia si multe alte cunostinte la fel de importante pentru noi. Insa absolut nimeni nu gindeste, ca organismul nostru la fel are nevoie ca sa-l cunoastem, sa-l studiem. In loc de fiziologie, anatomie, dietologie, sexologie, arta de comunicare si altele – care au o importanta vitala, noi invatam protectia civila. Da, cred ca si asta est foarte important. Insa aici este nevoie de a contura prioritatile. Fiindca merge vorba despre aceea ca organismul nostru nu trebuie studiat inaite de moarte, ci de la nastere, din frageda copilarie cu toate mijloacele si posibilitatile, pentru fiecare nivel de dezvoltare al omului.

1101257.jpg Cunostintele despre organismul propriu sint unice, interesante, uimitoare, nui nimic in tot universal, mai interesant, decit tu insuti. Din pacate noi incepem sa constiintizam si sa pretuim aceasta prea tirziu, atunci cind sintem nevoiti sa investim multe eforturi in aceea ca sa reintoarcem ceea ce am pierdut – sanatatea noastra.


Pentru aceea ca sa treim mult fara ca sa fim medici. Fiecari dintre noi are dreptul la asta. Trebuie doar sa facem cunostinta cu legitatile naturii, cu legile naturii care ne mentin organismul viu si apt de activitate. Trebuie sa cunoastem legile universului in care traim – macro si microuniversului, sa invatam sa convetuim ceu ele dupa legile ratiunii. Dar pentru asta tot trebuie sa invatam, sa vrem sa cunoastem.



Ce si cum ?, Sanatatea nu se poate oferi cuiva in dar, nu se poate cumpara, nici chiar sa o mostenim – ea trebuie doar pastrata. Trebuie sa invatam sa traim in lumea aceasta in armonie, neadicind daune sie insasi si mediului incojurator. Si atunci, avem dreptul sa pretindem la o viata lunga si din belsug.


"Apa - cel mai scurt drum spre tinerete"
Ideea de Sanatate in zilele noastre din pacate este conceputa si inteleasa de omenire in mod gresit. Stereotipul de sanatate este legat direct de cabinetul medical sau de coada care sta la usa farmaciei, pe cind adevarata sanatate isi are o alta conceptie. Ea porneste de la cunoasterea si intelegerea cum este creat si cum functioneaza organismul uman. Niciodata nu poti spune in mod sigur ca esti ceea ce maminci, insa cu certitudine esti ceea ce bei. De la asta ar fi corect sa incepem, sa constiintizam ca corpul nostru este alcatuit in proportie de 70% apa, care este hrana pentru singe, iar singele transportor de oxigen, nutritie si informatie la fiecare celula. Niciodata nu putem obtine o sanatate adevarata daca vom incerca sa schimbam si sa perfectionam acele 30% ramase pentru celelalte componente ale corpului. Actiunea se face prin a modifica si a imbunatati « partea majoritara a corpului » adica apa noastra, si este logic.

Apa-schema



Pentru a viziona mai detaliat Abordarea sistemica a Sanatatii organismului, pe care o propune compania "Internationala Coral Club" si ca mod de viata, puteti descarca Slyde-Show-ul de mai jos (descarcati si prin clic de mouse vizionati materialul):