joi, 27 mai 2010

Plantele Medicinale - Metode De Tratament Si Vindecare

Inca din timpuri stravechi, oamenii isi doreau sa gaseasca remedii pentru bolile ce îi chinuiau. Cautatori ai alinarii suferintelor erau putini si luptau pentru vindecarea afectiunilor cu mijloacele care le aveau la dispozitie. Ei foloseau cunostintele transmise din generatie în generatie, iar pentru tratarea maladiilor utilizau cel mai adesea plantele medicinale. In acele vremuri, poluarea era ca si inexistenta, nu existau chimicale, nu exista industrie, omul nu era dependent de sistemul de informatii ce se gaseste la ora actuala: radio, televiziune, telefonie, internet si îsi petrecea timpul liber mai mult in natura. Inca nu isi facusera aparitia principalii trei factori cauzatori de boli: stresul, poluarea si chimicalele. De aceea putem afirma ca in acele perioade omul acorda o atentie mai mare mediului natural, convietuind in armonie cu acesta.

Secolul XX a fost al progresului stiintei dar si o perioada de evolutie a asezarilor urbanistice si a industriei, ceea ce a dus la defrisarea unor intinse suprafete de paduri. Terenurile agricole au luat locul acestor zone, iar in zilele noastre datorita coruptiei si lacomiei oamenilor care locuiesc in apropierea zonelor impadurite si nu numai, padurile continua sa fie defrisate. De aceea, nu este de mirare, de ce au loc alunecari de teren, eroziunea pamantului, precum si subtierea stratului de ozon care genereaza efecte de schimbare a climei. "Aurul verde" are un rol deosebit in mentinerea vietii pe planeta noastra. Insa omul modern acorda o atentie mai mare satisfacerii dorintelor personale, uneori acestea transformandu-se in vicii. De aceea, nu ne miram deloc sa vedem din ce in ce mai multi oameni consumatori de alcool, tigari si droguri. In mijloacele de transmitere a informatiilor se vehiculeaza tot felul de reclame al acestor lucruri, cauzatoare de dependente, create de producatori numai din dorinta de a- si satisface ambitiile personale si de a se imbogati de pe urma acestor dependenti. Inteleptii spun ca ceea ce se manifesta in exteriorul nostru este o oglindire a interiorului sufletesc a oamenilor si asta se poate observa cu usurinta. Omul, daca ar sti ce se afla in interiorul sau nu ar mai fi atat de ignorant, ar acorda o mai mare atentie naturii si ar proteja impotriva distrugerii mediului inconjurator. Dar, ca sa ne cunoastem pe noi insine va trebui sa renuntam la acele lucruri care creaza vicii. Cum vom putea sa luam atitudine impotriva acelora care polueaza mediul inconjurator, cand cu buna stiinta ne poluam interiorul cu fum de tigara? Cum vom putea sa apreciem mirosul florilor, sa ascultam susurul izvoarelor si sa ne bucuram de frumusetea naturii daca ne amortim simturile cu alcool si droguri? Modul nostru de comportare afecteaza in mod direct sau indirect viata plantelor, animalelor si echilibrul ecosistemului. Omul poate sa asigure un mediu de viata sanatos sau sa continue la degradarea naturii. Daca noi continuam sa abordam un mod de viata distructiv nu va mai fi nevoie de un razboi atomic, ori de coliziunea unei comete cu "planeta albastra" pentru a distruge caminul nostru.

Romania este o tara care cuprinde pe teritoriul ei multe forme de relief. Datorita pozitiei geografice si a climei temperat-continentale, teritoriul tarii noastre are o flora dintre cele mai variate din Europa.

Inca din timpul stramosilor nostri geto-daci plantele medicinale erau intrebuintate in prevenirea si vindecarea multor boli. Traditia s-a transmis mai departe in special in randul populatiei de la tara.

Oamenii, care in acea perioada utilizau pentru combaterea bolilor la pacienti plante, erau cunoscuti sub numele de vraci. Au existat asemenea oameni la toate popoarele lumii si inca mai exista, dar intr-un numar foarte mic. Este posibil ca anumiti vraci sa fi avut calitatea de a recunoaste o planta medicinala de cele care nu poseda asemenea proprietati prin niste simturi pe care oamenii obisnuiti nu le aveau.

Din marea varietate a regnului vegetal, numai anumite plante sunt considerate medicinale. Ele au fost descoperite prin mai multe metode. Una dintre metodele cele mai primitive care au fost utilizate era metoda cobaiului si anume, vraciul sau medicul putea sa experimenteze pe el sau pe alti pacienti efectele benefice ale plantei considerate medicinale. Exista riscul ca planta utilizata pentru experiment sa fie daunatoare.

plantele medicinaleIn zilele noastre, datorita dezvoltarii chimiei si a industriei farmaceutice, au fost introduse si intrebuintate medicamentele de sinteza, crezandu-se ca in viitor acestea vor inlocui cu timpul produsele vegetale. Dar, nu s-a intamplat asa. Una din cauzele care duc la imbolnavirea oamenilor este consumarea de substante chimice, acesta fiind un motiv in plus ca atentia noastra sa se indrepte tot mai mult spre utilizarea medicamentelor care ni le ofera mama pamant.

Prin analizarea a unui numar de 108 plante medicinale existente in Romania, am cautat sa scoatem in evidenta calitatile energetice de care dispun acestea si modul de administrare pentru a obtine un efect cat mai benefic.

Cum ne-am dat seama de puterea de vindecare si de modul de utilizare al plantelor medicinale pentru combaterea si vindecarea unor boli, ramane sa va convingeti in cele ce urmeaza.

Pentru a fi la curent cu noutatile cu privire la plante medicinale va invitam sa va abonati la newsletterul nostru.

Pentru inceput vom publica pe acest site doar cateva din cele 108 plante medicinale studiate. In functie de dorinta celor care vor accesa acest site vom publica si restul de plante studiate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu